Notting Hill (LRV2)

 

Our second Notting Hill project was to design and dress a garden which was to be constructed by the contractor undertaking an appartment refurbishment.

 

The original boundary walls were rather uneven and required visually 'straightening'. This was achieved by mounting cedar brackets, with varying profile depths, to create a raised trellis with a more even appearance.

 

Cedar battens were fixed to the posts creating a trellis against which climbing plants could thrive.

 

The height of the trellis was reduced at the sides to allow maximum daylight, and elevated at the end of the garden to screen neighbouring property. The lateral lines seemingly stretch the space and give an impression of evenness throughout the garden.

 

Evergreens and perennials were used to create an easily maintained garden with interest throughout the year. An irrigation system ensures the plants are kept moist and healthy.

1/2