Cobham

 

The brief in this case was to extend the base area of the garden by reclaiming a portion of the bank, which was planted, but otherwise unsuable.

 

Sangwyn's approach was to excavate as much ground as was allowed by the mature trees inhabiting the bank area, constructing a reinforced concrete wall on heavy footings, with a vertical green-oak sleeper wall that cascades down several levels.

 

Employing the expertise of the Brooks brothers, who designed the playhouse, we created a play area complete with playhouse, slide and climbing net. The base was laid with a surface of 'putting green' artificial grass with a safety matting base.

 

An area of new lawn was laid where the old bank used to be, and an on-going maintenance regime has been rewarded with a beautiful green lawn that transforms the garden after every mow.

 

The newly structured bank, and rest of the beds were planted with a spectrum of plants, from bulbs and perennials to architectural evergreens and Rhododendrons that explode into colour annually. There is a wealth of growth and colour keeping the garden alive and radiant all year round.

1/3